Kitl Syrob Bio Okurka sirup pro domácí limonády 500 ml
A je na světě! Další skvělý syrob od Kitlu tentokrát Příchuť Okurka. Vhodný do horkých letních dní.
Unikátní Bio okurkový sirup od firmy Kitl. Vynikající hustý sirup vyrobený v České republice z Okurek v Bio kvalitě. Je skvělý pro přípravu domácích osvěžujících limonád a k ochucení nealkoholických i alkoholických nápojů a koktejlů.
Zajímavosti o okurce
Okurka je původně tropická rostlina pocházející z Asie. Před více než 4 tisíci lety ji začali pěstovat Indové, od nichž se pak díky starým Řekům a Římanům rozšířila do Evropy. A byla tak populární, že císař Tiberius ji vyžadoval na stole každý den, a to i v zimě. Okurky měly tehdy své místo i v léčitelství. Slavný filosof a spisovatel Plinius Starší zanechal na čtyřicet osvědčených receptů. Staří Římané věřili, že Okurka ochrání před kousnutí škorpionem nebo zaplaší myši. Ženy, jež chtěly otěhotnět, ji nosily zavěšenou u pasu. V současné době je Okurka nedílnou součástí většiny světových kuchyní. Recepty jsou rozmanité, od sladkého okurkového koláče až po výtečnou domácí limonádu.
Dávkování
Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
skladování
skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře dusíku.
Recepty z Kitl Syrob Okurka Bio
Okurková Biolimonáda
Okurkový Syrob, plátky Bio okurky a led zalijte vychlazenou sodovkou.
Okurkové Virgin Mojito
Na dně skleničky podrťte čerstvou Mátu, limetku a led, zalijte Okurkovým Syrobem a perlivou vodou. Přidáte-li bílý rum nebo vodku, nápoj ztratí svoji nevinnost, ale léto bude zábavnější!
Koktejl G.O.T.
Božský koktejl vykouzlíte smícháním dobrého Ginu, okurkového Syrobu a Tonicu. Dobrou chuť!
Okurková zmrzlina
Okurkový Syrob smíchejte s rozmixovanou okurkou, vodou, cukrem a sněhem z vaječného bílku. Dejte zmrazit a každou půlHODINu promíchejte, dokud směs neztuhne.
třtinový cukr*, Okurková šťáva* (Cucumis sativus L., 5%), regulátor kyselosti: kyselina Citrónová, Koncentrát spiruliny, Koncentrát světlice barvířské, přírodní aroma.
*z ekologického zemědělství
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1454 kJ/346 kcal, Tuky < 0,1 g, z toho nasycené Mastné kyseliny < 0,1 g, Sacharidy 85 g, z toho Cukry 85 g, bílkoviny < 0,1 g, sůl < 0,1 g.
Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.
KITL SYROB – PRO ZDRAVÉ DOMÁCÍ LIMONÁDY
Kitl Syrob jsou vynikající husté sirupy vyráběné podle tradičních domácích předpisů. Mají lahodnou chuť a jsou ideální pro přípravu domácích limonád, horkých nápojů i k ochucení koktejlů nebo různých dalších drinků. Syroby se vyrábí z čerstvých bylin v BIO kvalitě. Rostliny zpracováváme za studena, díky tomu jsou sirupy bohaté na látky zdraví prospěšné, Aromatické a chuťové.
Proč se sirup jmenuje Syrob?
Chtěli jsme vyrábět bezový sirup tak, jak se po staletí v domácnostech vyráběl a jak si jej mnozí dělají dodnes. Šli jsme do turnovského muzea za paní ředitelkou Vladimírou Jakouběovou, etnografkou a spisovatelkou, zda by pro nás v archívech neměla nějaký starý recept. Měla - jmenoval se "Syrob z černobejlí". Jak už je asi podle názvu pro černý bez jasné, recept pochází z Podkrkonoší a náš Syrob se tudíž nemohl jmenovat jinak.
Proč si koupit Syrob?
Nejlepší sirup na světě je ten, který si sami uděláte doma.
Nicméně, je to poměrně pracné a zdlouhavé, zašpiníte si u toho celou kuchyň a spotřebujete spoustu elektrické energie. Rostliny jsou k dispozici jen během části roku. A konečně, ne pokaždé se vám sirup povede, občas se ve sklepě zakalí, nedej-li - láhev zkvasí a vybuchne.
Takže pro všechny, kteří nemají čas nebo sílu si sirupy vyrábět doma, nabízíme druhé nejlepší sirupy na světě. Celoročně a ve stálé špičkové kvalitě.

Recyklujte Kitl lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.