Prima A Škrob bramborový pytel 25 kg

Naškrobené prádlo je lesklé a méně se špiní. Škrobení. Nejvhodnějším škrobem pro jakékoliv prádlo je škrob bramborový. Je levný a dodává prádlu lesk a krásný modravý odstín. Zvláště se doporučuje používati bramborového škrobu Solamyl v orig. krabičkách po 1/4 a 1/2 kg, který jest velmi vydatný a sněhově bílý.   Ačk... více
Běžná cena: 1 638  (-8%)
1 252.07 Kč bez DPH
dnů:2
1 515 Kč
ks
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
Popis a parametry
Použití
Důležité upozornění
Recenze (0)

Prima A Škrob bramborový pytel 25 kg

Naškrobené prádlo je lesklé a méně se špiní.

Škrobení.
Nejvhodnějším škrobem pro jakékoliv prádlo je škrob Bramborový. Je levný a dodává prádlu lesk a krásný modravý odstín. Zvláště se doporučuje používati bramborového škrobu Solamyl v orig. krabičkách po 1/4 a 1/2 kg, který jest velmi vydatný a sněhově bílý.
 
Ačkoliv nemá prakticky žádnou chuť ani vůni, dokáže příjemně zjemnit chuť pokrmu a zahustit omáčku tak, aby zůstala čirá.

Škrob v kuchyni
Škrob je látka získávaná z rostlin. Jedná se o konečný produkt fotosyntézy. Má podobu bílého nebo žlutého prášku, záleží na zdroji. K potravinářským účelům se využívá především škrob Bramborový a kukuřičný nebo jeho směsi. Nezanedbatelný je v kuchyni také škrob pšeničný a rýžový.

Nečekané využití škrobu
Škrob se využívá také ve farmacii, k výrobě lepidel a nátěrů. Lepidlo z pšeničného škrobu se v Egyptě vyrábělo již kolem roku 3 500 př. n. l. V Evropě byla tato látka zase hojně využívána k výrobě Pudrů a zásypů. Málokdo by ale předpokládal, že škrob je obsažen i ve směsi na výrobu pneumatik, a že se ze škrobového plastu vyrábí podložka pod zapisovatelnou část CD.

Bramborový škrob
Známe jej především pod názvem solamyl a většina z nás jej využívá pro přípravu moučníků, dortů a drobného pečiva. Věděli jste ale, že solamylem lze zahušťovat jídlo? Využívají toho zejména lidé trpící celiakií - Bramborový škrob totiž na rozdíl od mouky neobsahuje lepek. Navíc škrobová moučka pokrmnezabarvuje, pokud ji dostatečně povaříte, omáčka zůstane čirá. Tuto vlastnost oceníte při přípravě polévek, vývarů a exotických omáček. Bramborový škrob má ještě jedno plus, dodává pokrmům zvláštní, jemnou chuť. Nebojte se proto experimentovat a používejte Bramborový škrob v kuchyni častěji.

Složení bramborového škrobu
Bramborový škrob obsahuje z 80% Sacharidy, zbytek zaujímají bílkoviny a Tuky.

Zneužívání škrobu
Aby firmy mohly některé své potraviny zlevnit a prodat jich tak pokud možno co nejvíce, často zneužívají bramborového škrobu jako přísady. Bramborový škrob se přidává do párků, salámů a dokonce i do některých Jogurtů. Výrobci jsou povinni udávat na etiketě složení potravin, u nebalených potravin, například u uzenin, se ale složení výrobku nedopátráte. Toužíte-li po prvotřídní kvalitě, raději si připlaťte.

ParametryPorovnání
Výrobce
Škrobárny Pelhřimov
Balení
1

Předpis na 1 litr
Jednu vrchovatou polévkovou lžíci bramborového škrobu rozmícháme ve čtvrt litru studené vody. Zbývající vodu - 3/4 litru - uvedeme do varu a za stálého míchání do ní vléváme mírným proudem rozmíchaný škrob. Po vzniku bublin vaříme ještě dvě minuty.

Škrob řádně připravíme takto:
Na jeden litr vody bereme polévkovou lžíci bramborového škrobu. Na plotnu postavíme větší hrnec s vodou a než se voda začne vařit, rozmícháme odměřený Bramborový škrob v trošce studené a vody a do vaříc vody pomalu lijeme za stálého míchaní. Jakmile se ukáže na povrchu bublina, odstavíme. Takto uvařený škrob přecezujeme do omodřené vody a škrobíme napřed prádlo bílé a po něm barevné.
Hospodyně, která si chce ušetřiti práci při příštím prádle, škrobí téměř všechno prádlo, poněvadž ví, že z naškrobeného prádla sklouzne špína sama a lehce se vodou odplaví, Ušetří tím nejen práce a mýdla, ale také prádlo, které se přílišným drhnutím na valše brzy rozpadává.
V zimě se škrobí prádlo mnohem více, neboť déle schne, při čemž škrob částečně "vymrzne.
Dobře oškrobené prací šaty a zástěry zůstávají déle čisté.
Prádlo škrobené bramborovou moučkou Solamyl a správně skropené se nám krásně žehlí a má pěkný vzhled.
Krajkové pokrývky, límečky a vyšívané dečky oškrobíme hodně, při žehlení pak vytlačujeme do měkké flanelové podložky a po líci přežehlíme, čímž docílíme vytisknutého vzorku.

Bramborový škrob PRIMA A PN PE – 02/96, novela 2002
Bramborový škrob PRIMA A je nativní Bramborový škrob potravinářské jakosti, získaný fyzikálními postupy z brambor. Používá se téměř ve všech odvětvích potravinářského průmyslu.

Výrobek odpovídá požadavkům Zákona o potravinách a prováděcím předpisům.
Objemová hmotnost : 600 - 700 kg/m3
Další údaje : energetická hodnota 1370kJ/100 g; ve 100 g obsah bílkovin pod 0,1g, Sacharidy 80g ,Tuky 0
složení : škrob, konzervant E 223 vodní aktivita aw = 0,642
Nároky na manipulaci : je nutno omezit prašnost; při rozsypání na mokrém povrchu nebezpečí uklouznutí; jiná omezení nejsou

Balení :vícevrstvé papírové pytle o obsahu 25, 40 nebo 50 kg; velkoobjemové vaky o obsahu 1 t

Doba minimální trvanlivosti: 2 roky od data výroby za následujících optimálních podmínek:
• neotevřené obaly skladované na suchém místě bez přítomnosti látek, jejichž pach by mohl výrobek nepříznivě ovlivnit
• relativní vlhkost méně než 70%
• skladování v suchých, chladných a čistých místnostech 

Produkt zatím nehodnocen
Související produkty
Varianty tohoto produktu

Prima A Škrob bramborový pytel 25 kg

Email, na který Vám přijde odpověď
Zadejte kontaktní telefon
Vaše přání, alespoň 3 znaků
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek
Naposledy navštívené
Ing. Josef Chmelař
Masarykova 145
69801 Veselí nad Moravou
Česká republika
IČO: 18201130
DIČ: CZ531123159