Dr. Oetker Extra 3:1 želírovací cukr 500 g
Dr. Oetker Extra 3:1 želírovací cukr 500 g
Připravte si domácí džemy a marmelády jednoduše, rychle a s maximální ovocnou chutí! Se Želírovacím cukrem Super 3:1 od Dr. Oetker nepotřebujete nic víc než čerstvé ovoce. Tento speciální cukr s pektiny z Citrusových plodů je ideální pro výrobu džemů, marmelád a želé, které si zachovají až 75 % ovocného podílu – a to vše s minimem kalorií.
Želírovací cukr Super 3:1 je perfektní volbou zejména pro velmi sladké nebo přezrálé ovoce, kde není potřeba přidávat velké množství Cukru. Jedno balení vystačí na 1 500 g ovoce a díky krátké době varu – pouhých 5 minut – zůstanou chutě i vitamíny co nejvíce zachovány.
- Vysoký podíl ovoce
- Bez konzervantů – pouze ovoce a cukr
- Rychlá a snadná příprava
- Ideální pro sladké a zralé plody
- Lehčí varianta džemů s méně Cukru
Vyzkoušejte ho a vytvořte si vlastní ovocné dobroty přesně podle své chuti – zdravěji, přirozeněji a s láskou.
1. Očistěné a vypeckované ovoce nakrájíme na velmi malé kousky a rozemeleme.
2. Odvážíme 1500 g ovoce a dáme do většího hrnce, přidáme Super želírovací cukr a dobře promícháme.
3. Vše za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic.
4. Sklenice uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
TIP - na talířek kápneme 1-2 lžičky horkého džemu. Pokud je džem po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do něj 2 lžičky Kyseliny citrónové Dr Oetker. Krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.
Cukr, Želírující látka 1,8 % (pektiny), Regulátor kyselosti (kyselina Citrónová), Konzervant (Kyselina Sorbová) Může obsahovat stopy Mléka, lupinové mouky a obilovin obsahujících lepek.